Opgepakte Tiger Woods ontkent dat hij dronken achter het stuur kroop

Tiger Woods heeft zijn excuses aangeboden na zijn arrestatie door de Amerikaanse politie. De golflegende, veertienvoudig Majorwinnaar, ontkent wel dat hij van de weg werd geplukt omdat hij onder invloed reed.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

AFP / Palm Beach County Sheriff's Office Handout

De politie van Jupiter (Florida) hield Woods zondagnacht omstreeks 3u 's ochtends niet ver van zijn huis tegen. Daarop vloog hij voor enkele uren achter de tralies, om in de loop van de ochtend weer vrijgelaten te worden.

Medicijnen

Volgens Amerikaanse media was Woods op het moment van zijn arrestatie onder invloed van alcohol, maar dat ontkent hij met klem. De 41-jarige Amerikaan zegt dat hij een "onverwachte reactie" vertoonde op voorgeschreven medicijnen.

"Ik besef de ernst van wat er is gebeurd en ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn daden op", zegt Woods. "Ik wil dat het publiek weet dat er geen alchohol in het spel was. Wat er gebeurde was een onverwachte reactie op medicijnen die ik voorgeschreven kreeg. Ik besefte niet dat de mix mij zo fel parten zou spelen. Ik wil mij oprecht verontschuldigen bij mijn familie, vrienden en supporters."