Opgepakte man geeft toe dat ontvoering verzonnen was

Opgepakte man geeft toe dat ontvoering verzonnen was

De man die vanochtend met een valse bommengordel was opgepakt vlakbij het winkelcentrum City2 in Brussel, heeft bekend dat hij zijn hele verhaal verzonnen had. De man, de 26-jarige J.B., had de politie gebeld met de melding dat hij ontvoerd was en aan de Nieuwstraat was afgezet met een bommengordel waarvan het ontstekingsmechanisme door een derde van op afstand moest worden bediend. Dat verhaal blijkt dus niet te kloppen. Het voertuig waarmee hij zogezegd ontvoerd was, werd intussen aangetroffen maar volgens J.B. had hij op straat willekeurig een nummerplaat gekozen. Dat meldt het Brusselse parket. Het Brusselse gerecht heeft een huiszoeking uitgevoerd bij de moeder van de verdachte en bij die huiszoeking trof de politie restanten aan van het materiaal dat gebruikt werd om de valse bommengordel te maken.

"Toen hij hiermee geconfronteerd werd, ging de verdachte over tot een bekentenis en gaf hij toe dat hij zijn ontvoering had verzonnen", zo meldt het Brusselse parket. "Wat het voertuig betreft waarmee hij ontvoerd zou zijn geweest, heeft de verdachte toegegeven dat hij op straat willekeurig een nummerplaat had gekozen. De bestuurder van dit voertuig, die aangehouden was, werd onmiddellijk vrijgelaten."

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd wegens een vals bericht over het bestaan van een gevaar voor een aanslag en vraagt dat de man onder aanhoudingsbevel zou worden geplaatst. Ook wordt een psychiatrisch deskundigenonderzoek gevraagd. De onderzoeksrechter moet nu in de loop van de avond beslissen of de man inderdaad onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst.

bron: Belga