Opgelet! Morgen zware hinder bij openbaar vervoer en op de weg door betoging

Het stadscentrum van Brussel wordt morgen overspoeld door een massa mensen. Daardoor zullen de treinstations moeilijk bereikbaar zijn, wordt de dienstverlening van het openbaar vervoer verstoord en valt zware verkeershinder te verwachten.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De vakbonden verwachten «veel volk» voor hun nationale betoging tegen het regeringsbeleid. Een optocht vertrekt om 11u30 aan het Brusselse Noordstation en gaat dwars door het stadscentrum naar het Zuidstation. De aankomst daar is gepland rond 13 uur. Omdat veel betogers wellicht met de trein zullen komen, legt de NMBS zeven extra treinen in, meer bepaald vanuit Oostende, Namen, Bergen, Charleroi, Antwerpen, Luik en La Louvière naar de startplaats aan Brussel-Noord.

Verkeershinder

Aangezien de betoging vlakbij Brussel-Centraal komt, zal dat station tussen 12 en 17 uur moeilijker te bereiken zijn. Wellicht kan dat enkel via de metrogang en de ingang Horta. Ook in de stations Brussel-Kapellekerk en Brussel-Cogres zal de toegang beperkt zijn. De Lijn, MIVB en TEC verwachten een ernstig verstoorde dienstverlening en de politie waarschuwt voor zware verkeershinder.