Openbaar vervoer komt opnieuw op gang in Charleroi

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de regio Charleroi is het verkeer op de bus- en metrolijnen van de openbaarvervoermaatschappij TEC vanmorgen opnieuw gedeeltelijk hervat. Dat meldde de christelijke ambtenarenvakbond CSC services publics (ACV). Sinds donderdag lag het openbaar vervoer er volledig plat en was de toegang tot de stelplaatsen geblokkeerd. Overleg met de directie leverde vrijdagavond niets op, nadat eerder op de dag het personeel tegen een werkhervatting stemde. Volgens de christelijke bond kwam er gisterenavond dan toch een doorbraak. Zo werden intussen de grootste stelplaatsen, in Jumet en Genson, vrijgegeven en chauffeurs die aan de slag willen, kregen de belofte dat ze doorgelaten zouden worden.

Toch is de dienstverlening niet volledig verzekerd. En het is bovendien niet uitgesloten dat de socialistische CGSP (ACOD) aan de leden zou vragen om de komende uren opnieuw stakersposten op te werpen. De bond wil immers de staking voortzetten.

In heel Wallonië vonden vrijdag personeelsvergaderingen plaats bij de TEC. De meeste acties werden stopgezet, voornamelijk in Namen, Luxemburg en Waals-Brabant. In de regio Luik-Verviers zijn wel nog storingen mogelijk: in twee stelplaatsen wordt de actie deels voortgezet. In de stelplaats van Jemeppe is de hinder nog het grootst, met een kwart van de dienstverlening die niet verzekerd is.

Het openbaar vervoer in Wallonië was sinds dinsdag ernstig verstoord, met de actiedag tegen de besparingen van de regering in de openbare diensten.

bron: Belga