Opa en kleindochter zijn klasgenootjes aan de universiteit

Opa en kleindochter zijn klasgenootjes aan de universiteit

De 82-jarige Rene Neira volgde in zijn jonge jaren al les aan de universiteit. Daar kwam een einde aan toen hij in het huwelijksbootje stapte en moest beginnen werken om zijn gezin te onderhouden. Doorheen zijn leven volgde hij af en toe een college, maar pas wanneer zijn echtgenote overleed in 2009 besloot Neira om zich volledig te werpen op een diploma.

De tachtiger is er ook in geslaagd om zijn kleindochter te inspireren. Samen volgen ze nu lessen aan het Palo Alto College in San Antonio. "Hij motiveert me om niet op te geven. Mijn grootvader inspireert me om net als hem een diploma te halen, zodat ik ook iets groots kan bereiken in mijn leven", aldus Melanie bij Buzzfeed.

De grootvader staat op het punt om zijn associate degree in economie te halen, maar dat houdt het niet op. De volgende stap is een bachelor-diploma aan de Universiteit van Texas.  "Soms vraag ik me ook af wat een 82-jarige aan de universiteit doet. Maar er is altijd iets waardoor ik blijf doorzetten. Ik denk dat het me mentaal fit houdt", verklaart Rene bij Buzzfeed. "Ik probeer niemand te inspireren. Ik ben blij dat ik dat effect heb, maar ik doe gewoon wat ik graag doe", besluit de gepensioneerde student.

I'm so proud of my grandpa for finishing his first day at PAC this semester! 82 years old and not giving up!!! ???? pic.twitter.com/IX4x5RhKXm

— Melanie Salazar ? (@melaniesalazara) 24 augustus 2016

Congrats to Melanie Salazar and her grandfather on pursuing their education here at PAC!! https://t.co/wqXZZtEWJb

— PaloAlto College SGA (@pacsga) 24 augustus 2016

Foto Twitter / @MelanieSalazar