Op dit uur voelen we ons het gelukkigst

Op dit uur voelen we ons het gelukkigst

Een internationaal team van wetenschappers onderzocht op welk moment van de dag mensen zich het lekkerst in hun vel voelen. De studie werd gevoerd in twintig landen, verspreid over vijf continenten waar in totaal veertien verschillende talen worden gesproken. Daarbij dient wel vermeld te worden dat het merendeel van die landen zich boven de evenaar situeren.

Magisch getal

Het gelukzalige uur waarop we ons het beste voelen vertoont misschien niet toevallig het geluksgetal zeven. Blijkbaar is zeven uur 's avonds ons piekmoment van geluk. Voor velen zit de werkdag er dan op, en kunnen ze lekker neerploffen aan tafel om gezellig samen te zijn met de partner of het gezin. Deelnemers aan de studie omschrijven de "vibe" van 19u als "zeer aangenaam met veel sociale interactie".

Gevarieerde ervaringen

Dat betekent echter niet dat ieder individu dat zo ervaart. Binnen elk land was er best veel variatie in de antwoorden van de deelnemer. De meest homogene natie was Japan. Dat wijst niet meteen op een weerspiegeling van de Oost-Aziatische cultuur want het land met de meest uiteenlopende ervaringen was Zuid-Korea. Bovendien gaat het om een bevraging bij 'slechts' 5447 mensen in totaal.

Foto Pexels