Op deze veiling weet je niet wat je koopt tot je het gekocht hebt

Op deze veiling weet je niet wat je koopt tot je het gekocht hebt

Als het gaat om hun politieke standpunten, is het niet moeilijk om ze uit elkaar te houden. Maar als het gaat om hun schilderkunsten is er bijna geen verschil te merken tussen David Cameron en Ed Miliband.

De minister-president en zijn politieke rivaal zijn twee van de bekende gezichten die hun eigen kunstwerken gedoneerd hebben aan een veiling voor een goed doel. De veiling is echter lichtjes anders dan een normaal, want je weet niet van wie het schilderij is als je het koopt. Dat betekent dat je als kunstliefhebber de kans hebt om een schilderij te kopen van een beroemdheid als Cameron, Sir Ian McKellen of Stephen Fry, maar je kan even goed een werk gekocht hebben van een nobele onbekende.

The Secret Art Project, dat geld wil inzamelen voor het St Gemma's Hospice in Leeds, zal anonieme schilderijen van onbekende kunstenaars, professionele schilders en tal van bekende namen veilen voor het goede doel.

De veiling telt ongeveer 400 kunstwerken. Danielle Le Cuirot van het hospice, zei dat ze verbaasd was over de positieve reacties op het Secret Art Project. "We hebben sociale media gebruikt om beroemdheden te contacteren. We hebben hen getweet of via hun PR proberen bereiken. Sommige van de contactgegevens kregen we meteen, maar aanvankelijk wilden we alleen promotie maken voor ons evenement."

De kunst is te bezichtigen in een geheime kamer van de Leeds Art Exhibition in Leeds op donderdag 23 oktober. Die week kan er ook geboden worden op de werken via eBay.

Hieronder volgen enkele schilderijen die geveild zullen worden. Van welke beroemdheid zouden deze kunstwerken kunnen zijn?