Op deze plekken vier je de start van het nieuwe jaar twee keer op 24 uur

Op deze plekken vier je de start van het nieuwe jaar twee keer op 24 uur

Reiswebsite Holidayguru heeft onderzocht hoe je op verschillende plekken ter wereld twee keer het nieuwe jaar kan inluiden op één dag. Want ja, dat kan! En je hebt er zelfs geen tijdmachine voor nodig.

Nieuw-Zeeland en de Cookeilanden

Je moet wel eerst naar de andere kant van de wereld vliegen, naar Nieuw-Zeeland om precies te zien. Nieuw-Zeeland is een van de eerste landen ter wereld die het nieuwe jaar inluiden. Na een goed feest sta je op 1 januari om 2019 om 08.55 in het vliegtuig naar Rarotonga op de Cookeilanden. Deze eilandengroep ligt op slechts 4 uur vliegen van Nieuw-Zeeland. Maar omdat het archipel aan de andere kan van de Internatuional Date Line ligt, is dit één van de laatste plekken waar oud en nieuw wordt gevierd. Dus als je in de middag van 31 december landt op het eiland heb je alle tijd om nog een keer een spetterend nieuwjaar te beleven.

Zweden en Finland

Het is een stuk minder ver dan Nieuw-Zeeland, maar je moet er alsnog even voor reizen. Neem het vliegtuig naar het Finse Enontekio en reis vanaf daar naar Karesuando. Het kleine dorpje ligt op de Zweede-Finse grens, deels in Zweden en deels in Finland. Maar omdat het tijdsverschil tussen beide landen één uur is, kun je nadat de klok twaalf uur slaat de brug oversteken van Finland naar Zweden. Zo reis je dus terug in de tijd om nog een keer oud en nieuw te vieren.

Portugal en Spanje

Qua afstand is deze optie het minst ver reizen. Is oudejaarsavond in Scandinavië je iets te koud? Reis dan af naar het Spaanse dorpje Badajoz. Dit stadje ligt op de grens met Portugal. En misschien heb je raad het misschien al? In Portugal is het een uur vroeger. Dus nadat je in Spanje je geliefdes een gelukkig nieuwjaar hebt gewenst spring je in de taxi om een aantal kilometer verderop in Portugal nog eens de start van 2019 te vieren.