Oostende huurt Jordi Vanlerberghe van Club Brugge

Oostende huurt Jordi Vanlerberghe van Club Brugge

Jordi Vanlerberghe speelt dit seizoen voor KV Oostende. De kustploeg neemt de 22-jarige verdediger/middenvelder op huurbasis over van Club Brugge, zo is vandaag bekendgemaakt. Vanlerberghe is een jeugdproduct van KV Mechelen, waar hij op zijn 16e in het eerste elftal debuteerde. Hij werd in het seizoen 2015-2016 een vaste waarde bij Malinwa, waarna Club hem vorig seizoen wegplukte. Bij blauw-zwart had Vanlerberghe het evenwel moeilijk om zich door te zetten. Bij Oostende wil hij nu onder coach Gert Verheyen speelminuten verzamelen.

"Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik minuten moet krijgen", zegt Vanlerberghe. "Ik ben dan ook blij dat deze oplossing uit de bus is gekomen. Bovendien ken ik Gert Verheyen nog van bij de Belgische U19. Ik weet hoe hij wil spelen en wat hij verwacht van zijn spelers. Dat is toch een pluspunt."

"Vanlerberghe is polyvalent en heeft het juiste KVO-DNA, iemand die wil werken en progressie maken", vult Verheyen aan. "Met zijn komst hebben we in één klap meer mogelijkheden, zowel achterin als op het middenveld. Dat is zeker geen overbodige luxe, zeker als je weet dat Michiel Jonckheere wellicht opnieuw een hele tijd out zal zijn."

Morgen traint Vanlerberghe een eerste keer mee bij Oostende.

bron: Belga