Oorlogsveteraan is na 72 jaar herenigd met jeugdvriendin

Oorlogsveteraan is na 72 jaar herenigd met jeugdvriendin

Hun verhaal leest als een sprookje. Thomas en Morris leerden elkaar kennen in Londen. Morris was toen 17 jaar, Thomas 21. De twee vormden een tijdje een koppel, totdat Thomas op missie naar Normandië gestuurd wrd. Hij keerde af en toe terug naar Londen, maar na de oorlog werd hij terug naar zijn thuisbasis gestuurd.

Beide getrouwd met een ander

Via brieven bleven ze een tijdlang in contact, Thomas smeekte zijn vriendin zelfs om naar de Verenigde Staten te verhuizen en met hem te trouwen. Morris begreep zijn brief echter verkeerd, en maakte uit zijn uitleg op dat hij iemand anders had leren kennen. Ze stopten met schrijven, en na verloop van tijd stapten ze beide met iemand anders in het huwelijksbootje. Morris besloot om na een huwelijk van 30 jaar van haar man te scheiden en in 2001 overleed de vrouw van Thomas.

Foto YouTube

Spannende zoektocht

Vorig jaar gaf Morris aan haar zonen de opdracht om opnieuw op zoek te gaan naar Thomas op het internet. Niet lang daarna sprak het koppel elkaar voor het eerst sinds 1944 weer via Skype, hoewel Morris intussen bijna blind is. Dankzij een GoFundMe-campagne werd er genoeg geld ingezameld om Mr. Thomas naar Australië te sturen voor een blij weerzien. "Ik sterf nog liever onderweg naar Australië, dan hier levend thuis te blijven en me af te vragen 'wat als?", stelde de hoogbejaarde man.

Na 72 jaar konden Thomas en Morris elkaar gisteren weer in de armen sluiten. "Dit is het mooiste wat me kon overkomen," vertelde Thomas, terwijl hij Morris innig omhelst. "Goed," antwoordde Morris lachend: "We gaan twee fantastische weken tegemoet."

Het pas herenigde stel zal Valentijn samen doorbrengen.