Ook maatregelen in Wallonië om waterverbruik te beperken

Ook maatregelen in Wallonië om waterverbruik te beperken

Ook in Wallonië zijn enkele maatregelen genomen om het waterverbruik te beperken. Maar omdat er in het Waalse gewest nog geen sprake is van een watertekort, gaan die maatregelen duidelijk minder ver dan in Vlaanderen. Enkel aan de inwoners van drie gemeenten zal gevraagd worden om spaarzaam te zijn met het water, zo meldt regionaal minister van Milieu Carlo Di Antonio. Het regionaal crisiscentrum van Wallonië was woensdag in Namen samengekomen om stand van zaken op te maken van de droogte in het gewest. Omdat er in Wallonië nog sprake is van een tekort aan water, werden er geen absolute beperkingen opgelegd.

Wel wordt er een brief gestuurd naar de inwoners van drie gemeenten: Hotton in de provincie Luxemburg en Somme-Leuze en Havelange in de provincie Namen. Er zal hen gevraagd worden om spaarzaam om te springen met het water. Daarbij wordt verwezen naar activiteiten waarvoor veel water nodig is, zoals het wassen van de auto, het besproeiden van de tuin en het vullen van een zwembad.

Ook zal er niet meer gezwommen kunnen worden in de meren van Chaudfontaine, Péronnes en Falemprise. Tot slot zullen de landbouwers voortaan een specifieke toelating moeten aanvragen om water uit de waterlopen te halen.

bron: Belga