Ook FIFA vindt Cristiano Ronaldo de allerbeste

Ook FIFA vindt Cristiano Ronaldo de allerbeste

Rond de jaarwisseling regent het prijsuitreikingen en dan ben je, Cristiano Ronaldo (foto) zijnde, aangeschoten wild. Een maand geleden werd de vedette van Real Madrid al uitgeroepen tot winnaar van de Ballon d'Or, een trofee van het Franse magazine France Football die de voorbije jaren samenviel met de verkiezing van Speler van het Jaar door de FIFA.

Sinds dit jaar reikt de wereldvoetbalbond opnieuw zijn eigen prijs uit, met dezelfde winnaar dus. De jury bestond uit journalisten en de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen ter wereld. Ook het publiek mocht voor het eerst zijn zegje doen. Elke groep was goed voor een kwart van de uiteindelijke stemmen.

Ronaldo gold vooraf als de grote topfavoriet en dat bleek een juiste inschatting. De vlot scorende aanvaller won in 2016 niet alleen de Champions League met zijn club Real Madrid, hij leidde Portugal afgelopen zomer in Frankrijk ook naar de Europese titel.

Messi afwezig

Lionel Messi voelde de bui blijkbaar al hangen. De Argentijn stuurde zijn kat naar het gala in Zürich, net als de andere spelers van FC Barcelona. De Catalanen spelen morgenavond een bekerwedstrijd tegen Athletic Bilbao en mochten van trainer Luis Enrique niet naar Zwitserland afzakken.

Met Kevin De Bruyne prijkte er overigens ook één landgenoot op de shortlist met 23 genomineerden, maar de Rode Duivel wist al sinds begin december dat hij niet bij de eerste drie hoorde.