Ook donderdag en vrijdag nog hinder bij TEC

Ook donderdag en vrijdag nog hinder bij TEC

Wie de komende dagen de bus wil nemen in Wallonië, moet ook morgen en vrijdag nog rekening houden met ernstig verstoord verkeer. Dat meldt de Waalse openbaarvervoermaatschappij TEC vandaag. Leden van de socialistische vakbond CGSP beslisten om de actie bij de openbare diensten ook na de staking van gisteren voort te zetten. Vrijdag om 14 uur volgt er opnieuw een overleg. De schoolbussen reden overal in Wallonië uit, maar verder is het openbaar vervoer afgelopen namiddag omstreeks 16 uur in het hele gewest zwaar verstoord.

In de provincie Luik rijdt geen enkele bus, behalve in de regio Verviers-Eupen. Ook in de regio Charleroi is geen bus- of metroverkeer, door stakingsposten in verschillende stelplaatsen. De provincies Luxemburg en Waals-Brabant zijn het minst getroffen, daar rijden respectievelijk 92 en 82 procent van de bussen.

De TEC verwacht dat de hinder op donderdag en vrijdag "minstens even groot" zal zijn als vandaag en betreurt dat door het blokkeren van verschillende stelplaatsen "niet-stakers verhinderd worden om de dienst te verzorgen voor klanten, in het bijzonder voor studenten die examens moeten afleggen". De vervoersmaatschappij raadt de reizigers aan zich de komende dagen voor hun vertrek goed te informeren via de website infotec.be of via de sociale media.

bron: Belga