Ook computermateriaal van minnaar Pirotton in beslag genomen

Ook computermateriaal van minnaar Pirotton in beslag genomen

Bij een huiszoeking bij O.D, eerst de vriend van Véronique Pirotton, later de minnaar, zijn brieven gevonden tussen de twee waarin het over haar overmatig alcoholgebruik ging. Ook werden foto's gevonden van Bernard Wesphael waarover een hakenkruis stond bij de huidige vriendin van O.D. Dat bleek vandaag voor het hof van assisen in Bergen, waar Wesphael terechtstaat voor de doodslag op Pirotton. Op 3 januari 2014 gebeurde een eerste huiszoeking bij O.D, psycholoog van beroep. De politie nam een pc en een laptop in beslag. De meeste van de bestanden op de computers dateerden van 2011, toen O.D. en Pirotton nog een koppel waren. Er werden naaktfoto's gevonden van haar en brieven tussen de twee. "In verschillende brieven komt het overmatig alcoholgebruik van Pirotton ter sprake", zeggen de politieagenten die het onderzoek voerden.

Een tweede huiszoeking gebeurde op 25 april van dat jaar bij O.D, nadat de politie ervan op de hoogte werd gebracht dat hij nog ander computermateriaal had, thuis en bij zijn huidige vriendin. Er gebeurde daarom ook een huiszoeking bij die vriendin.

De politie vond een externe harde schrijf en een schriftje. "Een map bevatte 67 pagina's brieven aan Pirotton. Het kwam neer op een soort dagboek dat O. bijhield. De meeste gegevens, ook na de feiten, gaan over hun relaties en over Wesphael. Tijdens de huiszoeking werden ook een pistool en twee laders gevonden."

Bij de vriendin van O.D. vond de politie een laptop en een notitieboekje. "Op de laptops van O. werden 29 foto's van Bernard Wesphael gevonden. We konden niet vaststellen of hij die foto's zelf had gemaakt of dat hij ze van het web had gehaald." Op een externe harde schijf vond de politie intieme foto's van Pirotton en O.D, zes foto's van Wesphael, waarvan een met een hakenkruis en de vermelding "sale facho" ("vuile fascist" in beschaafd Nederlands).

Verder deed de politie een huiszoeking in een bureau van O.D, maar een computer daar werd niet in beslag genomen omdat die gebruikt werd door andere psychologen en psychiaters. Bij een huiszoeking op de werkplaats van Pirotton op 20 mei 2014 tot slot werden 370 mails gevonden waarin "O." vermeld stond, van 28 februari 2008 tot 22 oktober 2013. Daaruit blijkt dat ze elkaar regelmatig mailden en seks hadden terwijl Pirotton al getrouwd was met Wesphael.

Een brief van O.D. aan Pirotton die op de computer van Wesphael werd gevonden enkele dagen na zijn arrestatie, bevond zich niet in de computers van de minnaar. Het mysterie over die brief blijft dus bestaan.

bron: Belga