Ook Brugge en Kortrijk organiseren mars na moord op Julie Van Espen

Ook Brugge en Kortrijk organiseren mars na moord op Julie Van Espen

De moord op Julie Van Espen bracht heel wat teweeg. Ook buiten Antwerpen zijn mensen aangeslagen. In Brugge wordt vrijdag een mars georganiseerd ter nagedachtenis en om 'awareness' te creëren. In Kortrijk wordt die dag een vrouwenketting georganiseerd onder de slogan "Wij zijn het beu". Zowel in Brugge als in Kortrijk worden vrijdag acties op poten gezet na de moord op Julie Van Espen. Zij werd afgelopen weekend vermoord toen ze met de fiets onderweg was van Schilde naar Antwerpen. Mensen zijn aangeslagen en willen daarom hun medeleven betuigen.

In Brugge is het de bedoeling is om vrijdagavond om 18.30 uur samen te komen in ARTificial, de zaak van Stijn Labeur (28), organisator van de mars, in de Langestraat 53. "Om 19.30 uur vertrekken we richting de Markt. Op de Markt houden we dan een minuut stilte. Het is vooral de bedoeling om 'awareness' te creëren. Ik wil niemand met vinger wijzen, dat brengt Julie niet terug en dat wil ik duidelijk maken", vertelt Stijn zelf. Hij kende het slachtoffer niet persoonlijk maar is vooral geraakt door de gebeurtenissen.

In Kortrijk wordt vrijdag een vrouwenketting georganiseerd. "Wij willen vrij zijn. Vrij fietsen. Vrij feesten. En daarom geven we vrijdagavond een signaal", klinkt het op het Facebook-evenement. De organisatoren roepen op om vrijdag met alle Kortrijkse vrouwen te verzamelen aan het oud gerechtsgebouw. Daar zullen ze een mensenketting vormen.

bron: Belga