Ook Bondsparket onderneemt geen actie tegen Antwerp na administratieve fout

Ook Bondsparket onderneemt geen actie tegen Antwerp na administratieve fout

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond "acht het niet nodig" een procedure aan te spannen tegen Antwerp, dat op de tweede speeldag tegen Waasland-Beveren (4-1 winst) een niet-speelgerechtigde voetballer liet opdraven. Dat bevestigde de KBVB vandaag. Robbe Quirynen werd in de 78e minuut ingebracht door trainer Laszlo Böloni, maar de zeventienjarige verdediger stond niet op het wedstrijdblad en mocht dus eigenlijk niet invallen. Op het moment dat Quirynen inviel, stond de 4-1 eindstand al op het bord.

De Great Old riskeert de gewonnen match daardoor alsnog met forfaitcijfers te verliezen, maar het Bondsparket zal in elk geval geen stappen ondernemen. "Het bondsparket kan autonoom een procedure aanspannen, maar acht dit niet nodig", klinkt het bij de KBVB. "Tenzij er zich binnen de dertig dagen nog een derde partij zou melden, is deze zaak gesloten."

Eerder had Waasland-Beveren al laten weten geen klacht te zullen indienen bij de voetbalbond. "Wij willen niet beter worden van juridische steekspellen en laten het sportieve primeren", liet de club vorige week optekenen.

bron: Belga