Ook ACV neemt deel aan gevangenisstaking

Ook ACV neemt deel aan gevangenisstaking

Ook de christelijke vakbond ACV neemt deel aan de 32 urenstaking in de gevangenissen, die vanavond om 22 uur start. Dat werd vernomen van vakbondssecretaris Filip Dudal. De voornaamste reden is dat het voorstel dat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) aan de bonden overmaakte niet ondertekend werd door minister van Begroting Sophie Wilmès (MR). Dudal vindt het voorstel, waarover ACV en ACOD gisterenochtend een overleg hadden met minister Geens, een stap in de goede richting. Maar één van de eisen was dat de bond een versie zou ontvangen ondertekend door zowel de minister van Justitie als van Begroting. Voorlopig prijkt echter enkel de handtekening van Geens onder het document.

"In 2016 zei de minister dat het voorstel ingedekt was door hele regering. Toen hebben we moeten vaststellen dat het budgettaire plaatje niet helemaal klopte. Dat willen we geen tweede keer meemaken", aldus Dudal. Het ACV gaat daarom deelnemen aan de staking in de gevangenissen, al zal Dudal het voorstel wel "op een positieve manier" verdedigen naar zijn achterban toe.

De socialistische vakbond ACOD maakte gisteren al bekend te zullen staken. Het zal zijn leden tijdens de staking bevragen over het voorstel. In de dagen die volgen zal de bond dan een definitief standpunt innemen. Het gaat om een 32 urenstaking, die vanavond start om 22 uur en zaterdagochtend om 6 uur eindigt.

bron: Belga