Ook in 2021 is reizen naar Australië wellicht niet mogelijk

Australië wil de grenzen voor internationale reizigers in 2021 voorlopig gesloten houden. "Ik denk dat dit de grote vraag is (of de grenzen weer opengaan, red.), maar ik denk dat het antwoord neen is", aldus Brendan Murphy, hoofdarts van de Australische overheid.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Ook wanneer een groot deel van de bevolking tegen het coronavirus is ingeënt, kan niet uitgesloten worden dat de gevaccineerden het virus overdragen aan andere mensen, aldus Murphy. "Ik denk dat er voor een groot deel van dit jaar nog grote grensbeperkingen zullen zijn", klinkt het.

Normaal leven

Sinds maart 2020 zijn de grenzen van het land gesloten. Onder meer dankzij die maatregel is het land met 25 miljoen inwoners relatief eenvoudig door de pandemie geraakt. Tot dusver zijn er 29.000 besmettingen opgetekend, met ongeveer 900 doden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Op veel plaatsen verloopt het leven opnieuw redelijk normaal.

Voor talrijke reisondernemingen, luchtvaartmaatschappijen en gezinnen die verwanten in het buitenland hebben, betekenen de plannen echter slecht nieuws, aldus nieuwsportaal news.com.au.