Onze redactrice was getuige van een huwelijk in Las Vegas

Onze redactrice was getuige van een huwelijk in Las Vegas

min of meer serieuze en originele manier het jawoord wil geven, vindt er zijn gading.

Stéphanie en Nathan, een koppel uit Bergen, willen in Las Vegas trouwen. Hij heeft de dubbele Belgisch-Amerikaanse nationaliteit en ziet een huwelijk met de King wel zitten. Zij wil het liever wat klassieker houden. Het compromis, dat ligt een veertigtal kilometer buiten Vice City.

The Hangover… maar dan braaf

Na een tussenstop van enkele dagen in New York komen het koppel, hun twee kinderen en een tiental gasten aan in de gokhoofdstad van de wereld. Het is eind maart en de ijzige wind van de Big Apple heeft plaatsgemaakt voor de hitte van de Mojavewoestijn. Verwondering alom. Buitensporigheid troef. Na een blitzbezoek aan het bureau van de huwelijksvergunningen zijn de legendarische hotels van de Strip een verplicht nummertje. De loden namiddagzon maakt snel plaats voor neonlichten. Het startsein voor de vrijgezellenavond.

Die begint met een tripje naar het casino van Treasure Island. Wij gaan zitten aan de 1 cent-machines. Kwestie van ons budget niet meteen in vlammen te zien opgaan. Na enkele minuutjes komt een waitress langs om onze bestelling op te nemen. Cocktails, bier en andere alcohol zijn gratis zolang je voor je machine blijft zitten. En mits een kleine tip. De avond eindigt in een van de bars van het hotel. Maar na tientallen kilometers stappen door New York en met een stevige jetlag zijn de tortelduifjes niet echt in ‘Hangover' modus. Ze gaan gewoon braaf naar bed.

Bonnie Springs Ranch

De langverwachte dag is aangebroken. Met onze twee huurwagens trekken we naar het Red Rock Canyon reservaat en de Bonnie Springs Ranch, een replica van een mijnstadje uit 1880. Terwijl we naar de ingang rijden, slaat de twijfel toe als we het opschrift van de voorgevel zien: zombie paintball & wax museum. Hebben we ons misschien vergist? Nope, diversifiëren om volk te lokken, luidt de verklaring…

Eenmaal binnen ontdekken we een charmant miniatuurdorpje waar het vol cowboys loopt. Met de bergen op de achtergrond waan je je echt in de Far West. De bijna-gehuwden zijn zo klassiek gekleed als maar kan: een zwart pak en een mooi wit kleed. De gasten zijn wel aan het decor aangepast: cowboyhoed, laarzen en ruitjeshemd staan present.

Yes, I do

Midden in het dorpje staat een prachtig houten kapelletje. De gasten gaan zitten. De ceremonie begint met het binnenkomen van Stéphanie aan de arm van haar schoonpa, met de twee kinderen, verkleed als minicowboys, in hun zog. Nathan staat al te wachten. Maar van zodra de Ierse dominee het woord neemt, wordt de bruid lijkbleek. Twijfelt ze? Helemaal niet! Maar ze beseft plots dat de Engelse zinnen die ze moet nazeggen moeilijker zijn dan ze dacht. Na wat gestotter en met een accent die de hele zaal aan het glimlachen brengt, horen we eindelijk “Yes, I do”.

Een kwartiertje later zijn we weer in het dorp voor de foto's. De pasgehuwden rijden terug naar Vegas voor een shoot op de iconische plekken van de stad. Met sterretjes in de ogen beginnen ze daarna aan hun huwelijksreis langs de Westkust, samen met hun kroost en gasten. Iedereen beseft maar al te goed wat voor een uniek moment ze beleven.

Trouwen in Las Vegas: hoe pak je dat aan?

- Er zijn verschillende packs beschikbaar: van een eenvoudige ceremonie met bloemen in een kapel tot limousines, fotografen en – als top of the bill - een huwelijk in een helikopter.

- Van een expreshuwelijk kan je moeilijk spreken, want je moet eerst met je paspoort naar het Clark County Marriage Licence Bureau voor een huwelijksvergunning.

- Als je getrouwd bent in de VS, is je huwelijk niet geldig in België. Daarvoor moet je een kopie van de huwelijksakte vragen aan het Clark County Marriage License Bureau. Als je terug thuis bent, moet je dat door een beëdigd vertaler laten omzetten in het Nederlands en ermee naar de burgerlijke stand van je gemeente gaan. Dat kan wel even duren.

Door Marie Bruyaux