Onweer - Treinverkeer verstoord door stormweer, grootste hinder in Wallonië

Onweer - Treinverkeer verstoord door stormweer, grootste hinder in Wallonië

Het stormweer stuurde donderdagavond vooral in Wallonië het treinverkeer in de war, maar ook in Vlaanderen waren de gevolgen voelbaar. Op verschillende lijnen in Wallonië was het treinverkeer onderbroken door omgevallen bomen, problemen met de signalisatie, overstromingen, omgevallen bomen op de sporen of verzakkingen van de bermen.

Op de lijn tussen Brussel en Namen moest het treinverkeer in Mont-Saint-Guibert over één spoor, en op de lijn tussen Brussel en Charleroi was het ernstig verstoord. Ook tussen Charleroi en Namen was het treinverkeer verstoord in Auvelais.

Rond 22.30 uur liet de NMBS weten dat verschillende reizigers gestrand waren in de stations van Namen en Ottignies in afwachting van een oplossing. "We proberen een alternatief aan te bieden, maar we vinden maar moeilijk bussen", klonk het bij een woordvoerder van de NMBS.

In Vlaanderen was er door de problemen in Wallonië slechts beperkt treinverkeer mogelijk op de lijn Brussel-Antwerpen, zo liet NMBS-woordvoerder Temmerman donderdagavond rond 23.30 uur weten. Door het stormweer moesten er donderdagavond voor de lijn 21 vervangende busdiensten ingelegd worden tussen Sint-Truiden en Landen. Op lijn 34 tussen Bilzen en Tongeren was het treinverkeer een tijdlang onderbroken, maar rond 23 uur waren de problemen opgelost.

De NMBS en Infrabel zullen volgens Temmerman in de nacht van donderdag op vrijdag alles in het werk stellen om de ochtendspits van vrijdag zo normaal mogelijk te laten verlopen.

bron: Belga