"Onvoorzichtigheden" Termont waren aanwezigheden op gecharterde vluchten met Piqueur

"Onvoorzichtigheden" Termont waren aanwezigheden op gecharterde vluchten met Piqueur

Zijn aanwezigheden op door Jeroen Piqueur gecharterde vluchten naar vastgoedbeurzen zijn volgens Daniël Termont (sp.a) de "onvoorzichtigheden" waarover hij eind juni sprak. Daarmee startte Termont zijn getuigenis voor de Gentse Optimacommissie.

Het was ruim twee maanden onduidelijk wat Termont precies bedoelde met zijn "onvoorzichtigheid" in zijn contacten met het bedrijfsleven en Optima. Maandagavond lichtte de Gentse burgemeester twee "mogelijke onvoorzichtigheden" toe. Het gaat om reizen heen en weer van Antwerpen naar de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes, in maart 2004 en maart 2005, met een door Piqueur gecharterde vlucht. Daarnaast sprak hij ook over een reis heen en weer naar een andere beurs voor voetbalstadions in Londen op 15 en 16 november 2006, eveneens gecharterd door Piqueur. Toen was Termont schepen van haven, economische ontwikkeling en nutsvoorzieningen. Termont legde ook een aantal bijhorende facturen op tafel.

Termont benadrukte dat de twee vluchten zich situeerden in het kader van het PPS-dossier voor het Arteveldestadion, dat zoals gekend uiteindelijk niet door Optima werd gefinancierd. Hij benadrukte dat er geen sprake is dat het vliegtuig (deels) van Piqueur was. Hij herhaalde dat later nog eens, eraan toevoegend dat hij ook nooit op een boot van Piqueur of Optima was.

Voorts verklaarde Termont dat hij niets te maken heeft met de oprichting van Optima Bank. Hij somde ook al zijn mandaten op en daaruit bleek dat het merendeel geen rekeningen had bij Optima, behalve de Vlaamse Energieholding (voor 1,73 pct van haar kapitaal) en ook een ander orgaan had kortstondig een rekening omdat die van Ethias werd overgenomen.

bron: Belga