Ontsnapte aap zaait chaos op luchthaven

Op de Amerikaanse luchthaven van San Antonio hebben ze een wel zeer speciale gast over de vloer gekregen. Een aap ontsnapte er uit zijn kooi nadat het vliegtuig geland was. Het beest was op weg naar een dierenreservaat.
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

Het ontsnapte dier vloog met American Airlines van Chicago naar San Antonio in Texas. Daar zou het in een dierenreservaat terechtkomen. De aap had blijkbaar andere plannen en ontsnapte na de landing uit zijn kooi. Twee uur lang liep het beestje vrij rond in de bagagezone van de luchthaven, voordat het opnieuw gevangen werd.

HAPPENING NOW - Monkey on the loose at San Antonio International Airport. Officials say it came out of a crate. Efforts to capture it are underway. #KENS5Eyewitness pic.twitter.com/H2wlAAoxXj

— James Keith (@James_Keith) May 21, 2018

Wilde achtervolging

De ontsnapping van het dier zaaide chaos op de luchthaven. Er was een wilde achtervolging nodig om de aap eerst te verdoven en dan te vangen. Hoe het beest precies kon ontsnappen, wil de luchtvaartmaatschappij niet vrijgeven. Wel zal American Airlines de zaak onderzoeken.

De aap in kwestie zou verder gereisd zijn naar het dierenreservaat. Het gaat om een resusaap die luistert naar de naam Dawkins.