Ontslag schepen Aarschot - "Wat gebeurd is, kan niet"

Ontslag schepen Aarschot - "Wat gebeurd is, kan niet"

"Wat gebeurd is, kan niet. Onze mooie stad Aarschot heeft nood aan een modern en objectief personeelsbeleid". Dat stelt nationaal Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten in een reactie op het bekendraken van de examenfraude door partijgenote Christel Verlinden en haar ontslag als schepen. Verlinden is net als Rutten schepen in Aarschot. Ze stond op nummer drie van de Open Vld-lijst in Aarschot, maar zal geen kandidaat zijn. "Burgemeester André Peeters, die op de hoogte was van de feiten, bezorgde mij gisteren/donderdag anonieme sms'en waarin over Christel Verlinden gesproken wordt. Ik heb deze stukken voor melding overgemaakt aan het parket en de bevoegde instanties. Dat is de plicht van elkeen in het publiek bestuur", aldus Rutten.

"Verlinden heeft toegegeven dat ze een kandidaat voor het examen van geschoold arbeider richting heeft gegeven over de vragen van het examen. Het ging om een examen dat de man in kwestie deed om zijn job te behouden. Ze schetste mij ook de context waarin ze dit deed, maar besefte tegelijk dat je fouten van anderen niet goedmaakt door zelf fouten te maken", aldus Rutten.

Gwendolyn Rutten benadrukt tot slot "dat ze positief en ambitieus aan het Aarschot van morgen wil kunnen bouwen". "Spelregels zijn er voor iedereen. Aarschot moet vooruit en dat kunnen we enkel doen als alle partijen resoluut breken met praktijken uit het verleden", aldus de partijvoorzitter.

bron: Belga