Ontplofte woning in Jalhay: piste van zelfdoding niet uitgesloten

Het parket van Luik sluit de piste van zelfdoding niet uit om de explosie van de woning in Jalhay te verklaren. Daarbij viel zondag een dode. Het aanzienlijk aantal gasflessen in de woning laat denken aan een vrijwillige daad, aldus het Openbaar Ministerie. De woning werd weggeblazen. Na zoekacties vond de brandweer in het puin een levenloos lichaam.

De ontploffing werd veroorzaakt door meerdere gasflessen die zich in de wonig bevonden, wat laat denken aan een vrijwillige daad, aldus het parket zondagavond.

De cel DIV van de federale politie is ter plaatse voor identificatie van het slachtoffer. Het zou volgens de eerste informatie van het parket handelen om een man van 72 die op dit adres woonde.

De expert van het parket onderzoekt momenteel de site, samen met het laboratorium van de federale politie. Er is ook materiële schade vastgesteld aan naburige huizen. Hun stabiliteit zal nog onderzocht worden, aldus de gemeente.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

bron: Belga