Ontmoeting van Trump en Kim op 12 juni in Singapore afgelast

Ontmoeting van Trump en Kim op 12 juni in Singapore afgelast

De voor 12 juni geplande ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse sterke man Kim Jong-un gaat niet door. Trump heeft Kim een brief gestuurd waarin hij de ontmoeting afzegt. De Amerikaanse president schrijft wel dat, als Kim van idee zou veranderen, "je niet moet aarzelen om me te bellen of schrijven". Het Witte Huis publiceerde de brief vandaag op Twitter. "Ik keek er echt naar uit om daar samen met jou te zijn", schrijft Trump. "Jammer genoeg denk ik dat het op dit moment ongepast is om deze al lang geplande ontmoeting door te laten gaan." Hij verwijst daarvoor naar de "enorme woede" en "openlijke vijandigheid" in de laatste verklaring van Kim.

"U hebt het over uw nucleaire mogelijkheden, maar de onze zijn zo indrukwekkend en krachtig dat ik God bid dat ze nooit gebruikt zullen moeten worden", aldus Trump.

De Amerikaanse president sluit ermee af dat de wereld, en Noord-Korea in het bijzonder, een grote kans missen voor blijvende vrede en grote welvaart en gezondheid. "Deze gemiste kans is echt een spijtig moment in de geschiedenis."

bron: Belga