Ontmoet de twee wetenschappers die zoeken naar het eeuwige leven

Ontmoet de twee wetenschappers die zoeken naar het eeuwige leven

William Andrews en Aubrey de Grey zijn twee wetenschappers die hun dagen vullen met het onderzoeken naar een oplossing voor de dood, iets dat de mensheid nog altijd niet heeft overwonnen. Zij zijn de hoofdrolspelers in The Immortalistseen documentaire die bekijkt of het eeuwige leven wel iets is dat we willen.

Beide heren hebben verschillende theorieën om de dood te voorkomen. Andrews voert onderzoek uit naar het verlengen van telomeren. Telomeren zijn de beschermende uiteindes op cellen, vergelijkbaar met het plastic topje op een veter. Naarmate de mens ouder wordt, worden deze telomeren korter en korter, tot zij uiteindelijk niet meer in staat zijn om de cellen te beschermen en deze afsterven. Andrews zoekt naar een mogelijkheid om deze telomeren te verlengen, zodat de cellen niet meer afsterven.

De Grey heeft een andere aanpak. Hij zoekt naar een manier om nanorobotjes in je bloedsomloop te hebben die cellen in je lichaam direct terug herstellen vanaf ze een beetje beschadigd zijn. Het klinkt misschien als een gek idee, maar de Grey is er wel in geslaagd om zijn project te laten financieren door Peter Thiel, mede-oprichter van Paypal. Hij legt enkele miljoenen op tafel voor dit onderzoek en de experimenten van de Grey.

De zoektocht naar het eeuwig leven is zeker niet zonder controverse. Als de wetenschap zo blijft evolueren dan is het ook niet onwaarschijnlijk dat we het eeuwige leven ooit zullen bereiken. Dat roept een heleboel praktische en filosofische vragen op. Zal de wereld niet overbevolkt geraken? Zullen jongeren ooit nog een job vinden met een oudere generatie die kan blijven werken? 'Tot de dood ons scheidt' wordt dan plots een heel ander begrip in het huwelijk.

'The Immortalists' stelt aan iedereen de vraag of waarom we niet zouden proberen om de dood te voorkomen. Het antwoord is voor iedereen anders en niet iedereen is zo gebeiteld op het eeuwige leven als Andrews en de Grey.

https://www.youtube.com/watch?v=wY4LL0UAZUg