Ontdek een van de meest bizarre stranden ter wereld

Ben je nog op zoek naar een originele vakantiebestemming? Dan is een tripje naar het strand van glas in Kauai in Hawaï misschien iets voor jou.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Het eiland van Kauai staat bekend voor zijn prachtige natuur. Het wordt ook wel ‘het eiland van de vele tuinen' genoemd, omdat het zo groen is met veel kleurrijke planten en bloemen. Ook de idyllische stranden lokken heel wat toeristen, maar het meest opvallende is het strand van glas. Hier is geen hagelwit zand te vinden, maar wel kleine glasscherven en zwart zand.

Dit stukje natuur vlakbij een industriële zone Hanapepe is niet alleen een droombestemming voor fotografen, maar drukt de bezoekers ook keihard met de neus op de feiten over de impact die de mens heeft op onze aarde.

Het is namelijk het resultaat van het jarenlang lozen van industrieel afval in de zee. Ironisch genoeg kan dit strand verdwijnen door de slordigheid van de mens, zoals het ook ontstaan is. Heel wat bezoekers nemen wat ‘zand' mee naar huis als souvenir, maar zo zal het strand vroeg of laat verdwijnen.

 

Foto Wikimedia / T. Thurston