Ontdek duizenden verborgen series en films op Netflix

Ontdek duizenden verborgen series en films op Netflix

Netlix houdt gegevens bij over ons kijkgedrag. Aan de hand van complexe algoritmes kan het bedrijf dan ook heel specifiek genres aanprijzen waarin de kijker geïnteresseerd is.

Eens het algoritme bijvoorbeeld doorheeft dat je verzot bent op Spaanstalige telenovelas, dan zal je dat subgenre regelmatig op je scherm terug zien verschijnen. Voor anderen zijn die telenovelas echter onmogelijk te vinden in de Netflix-catalogus.

Eenvoudige code

Tot nu, dan. Enkele computerspecialisten hebben ontdekt dat de subgenres te vinden zijn via een eenvoudig webadres waaraan een code moet worden toegevoegd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. En er is nog meer goed nieuws: alle codes zijn bekend.

Wie het wil uittesten, moet inloggen op Netflix en www.netflix.com/browse/genre/xxxx in het zoekvenster van de browser typen. Daarbij vervang je de kruisjes door een code van vier cijfers voor het subgenre dat je wil bekijken. Zo vind je bijvoorbeeld biografische drama's met code 3652 en romantische komedies met code 5475.

Volledige lijst

Voor meer subgenres kan je de lijst van The Telegraph raadplegen. Doordat de algoritmes van Netflix voortdurend veranderen, kunnen de codes echter wisselen of zullen niet alle combinaties een subgenre opleveren. Bovendien zullen sommige codes niet werken door regionale verschillen.