Onstuimig weer houdt nog zeker een week aan

Onstuimig weer houdt nog zeker een week aan

De regenzone verlaat deze namdidag ons land langs de Ardennen. Vanaf de kust wordt het dan wisselend bewolkt met enkele buien. De temperaturen schommelen tussen de 8 graden op de Ardense hoogten en 12 of 13 graden in Vlaanderen. In de namiddag zijn er rukwinden mogelijk tot 80 km/uur. Daarom geldt deze namiddag code geel, meldt het KMI. Zondag geldt in het hele land code geel van 10 uur tot 20 uur, door rukwinden die snelheden kunnen halen tot 100 km/uur. Zaterdagavond en -nacht wordt het tijdelijk droger met opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen vanaf de Franse grens. Op de Ardense hoogvlakten valt tijdelijk wat sneeuw of smeltende sneeuw. De temperaturen zakken tot het vriespunt op de Ardense hoogvlakten en 5 graden in het westen van het land. De wind zwakt tijdelijk af.

Ook morgen begint regenachtig, later wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. In de Ardennen wordt het tot 6 graden, in Vlaanderen 11 graden. De wind neemt snel toe en wordt vrij krachtig tot krachtig, en aan zee zeer krachtig. Zondagnacht blijft het winderig en wisselvallig met nog enkele buien.

Maandag is opnieuw een wisselvallige dag met enkele maartse buien die gepaard kunnen gaan met een donderslag. In de Ardennen kan er weer smeltende sneeuw, of sneeuw, vallen. Het wordt tot 2 graden op de Hoge Venen en 8 graden in het westen van het land.

Op dinsdag begint de dag droog en fris, maar in de loop van de dag neemt de bewolking verder toe met, opnieuw, regen. De volgende dagen krijgen we hetzelfde onstuimige weer met veel wind en maartse buien. Dat weer blijft zeker tot en met zaterdag aanhouden.

bron: Belga