Ongeziene veiligheidsmaatregelen bij opening proces Driesstraat

Ongeziene veiligheidsmaatregelen bij opening proces Driesstraat

De opening van het proces rond de schietpartij in de Driesstraat gaat gepaard met ongeziene veiligheidsmaatregelen. Politie en militairen zijn in groten getale aanwezig en er zijn bijzondere middelen ingezet om de omgeving van het justitiegebouw te beveiligen. Dat heeft Belga vanochtend vastgesteld. Al van voor 06.00 stonden een tiental militairen op wacht voor het gebouw, op de trappen en op de parking. Die parking is volledig leeggemaakt en afgesloten met betonblokken en Spaanse ruiters. Ook in de Wolstraat is het onmogelijk om te parkeren, rond alle voetpaden zijn dranghekken geplaatst.

Rond de klok van 06.00 uur verschenen twee pantserwagens van de federale politie. Eén daarvan stelde zich op de parking van het justitiepaleis op, de andere in de omgeving. Korte tijd later arriveerden ook twee konvooien, van de federale en lokale politie, met zwaarbewapende agenten, die allemaal uitgerust waren met kogelvrije vesten.

Toen de poorten van het justitiepaleis rond 06.30 uur opengingen, moesten alle wachtenden voorbij een metaaldetector om het gebouw binnen te kunnen. Wie de zittingszaal van het proces wil betreden, zal nog eens voorbij een metaaldetector moeten, en alle elektronisch materiaal in bewaring moeten geven.

bron: Belga