Ongeval vluchtmisdrijf Schaarbeek: opgepakte bestuurder onder aanhoudingsbevel geplaatst

K.I., de 23-jarige man die zondag opgepakt werd na het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. De man, die al meermaals veroordeeld werd voor diefstallen, had gedronken, aldus nog het parket. De tweede inzittende van de wagen wordt nog steeds opgespoord. Het ongeval gebeurde zondag omstreeks 15.15 uur op de hoek van de Madeliefjeslaan en de Azalealaan in Schaarbeek, vlakbij het Josaphatpark. Daar reed de 23-jarige K.I. een 5-jarig meisje en haar vader aan.

"Toen de politie ter plaatse kwam, zag ze twee personen weglopen in de richting van de Jeruzalemstraat", zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. "Eén van hen, K.I., werd door getuigen aangeduid als één van de betrokkenen bij het ongeval, en kon opgepakt worden. Naar de tweede inzittende wordt nog gezocht."

Intussen is gebleken dat K.I. wel degelijk achter het stuur van de wagen zat toen die de twee slachtoffers aanreed, en dat de man gedronken had. Of hij over een geldig rijbewijs beschikt, is nog niet duidelijk.

"K.I. stond bekend bij politie en gerecht", gaat de parketwoordvoerder verder. "Hij werd in het verleden al meerdere keren veroordeeld voor diefstallen."

Volgens verschillende media werden vader en kind op het voetpad aangereden en zou de wagen daarbij zelfs gedeeltelijk door het park gereden zijn, maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. "Er is een verkeersdeskundige aangesteld die de juiste omstandigheden moet onderzoeken. Ook zullen verschillende getuigen verhoord worden."

bron: Belga