Ongeval met vrachtwagen in Halle - "Ring open krijgen tegen ochtendspits wordt moeilijk"

Het wordt moeilijk om de ring rond Brussel in Halle open te krijgen tegen de ochtendspits. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) woensdagnacht. Woensdag rond 17.30 uur was een vrachtwagen op de ring rond Brussel in Halle op zijn zij terechtgekomen in de middenberm. Er ontstond een hevige brand, waardoor de brug ernstig beschadigd raakte.

Een aannemer is momenteel volop de vrachtwagen aan het takelen en het puin aan het ruimen, klinkt het. "Maar doordat de aannemer met technische complicaties geconfronteerd werd - een hydraulische leiding raakte beschadigd bij het takelen - zal de rijweg waarschijnlijk moeilijk geopend kunnen worden voor de start van de ochtendspits", zegt AWV in een persbericht.

AWV zegt dat nog onduidelijk is hoelang het nog gaat duren voor de rijweg open kan voor het verkeer. Op dit moment wordt het verkeer nog lokaal omgeleid, omdat het nacht is en er weinig verkeer rijdt op de ring. Maar als het Vlaamse Verkeerscentrum vaststelt dat de drukte toeneemt op het moment dat de weg nog afgesloten is, zal het het langeafstandsverkeer adviseren om via de oostelijke ring te rijden, via Tervuren en Zaventem, en de omgeving van Halle zoveel mogelijk te vermijden. Ook woensdagavond kregen autobestuurders al dat advies.

Ondanks de schade aan de brug, stelden ingenieurs van de Vlaamse overheid wel vast dat ze nog stabiel is en er dus geen instortingsgevaar is. "Zodra het puin geruimd is en de weg schoongemaakt is, kan er zonder problemen verkeer op de binnen- en de buitenring rijden."

bron: Belga