Ongeval met vrachtwagen in Halle - Brug is beschadigd maar stabiel

De brug over de Brusselse Ring in Halle waartegen woensdagnamiddag een vrachtwagen is gebotst, is ernstig beschadigd maar stabiel. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Nu de bruginspecteurs hun werd ter plaatse hebben gedaan, kan de uitgebrande vrachtwagen getakeld worden. Eenmaal dat gebeurd is, zal eerst de Binnenring vrijgegeven worden voor het verkeer. Pas nadien zou de Buitenring opengesteld worden. Dat zou wel nog voor het begin van de ochtendspits gebeuren. De Brusselse Ring is sinds 17.30 uur afgesloten in beide richtingen nadat een vrachtwagenbestuurder ter hoogte van afrit 21 de controle over zijn voertuig verloor. De truck, die papier vervoerde, botste tegen een brugpijler in de middenberm en vloog in brand. De brandweer kon de brand blussen maar de vrachtwagen raakte zwaar beschadigd. Omdat ook de brug beschadigd was door de klap en de brand moesten bruginspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer ter plaatse eerst de stabiliteit nagaan.

Uit dat onderzoek is gebleken dat de brug weliswaar ernstige schade heeft opgelopen maar stabiel is. De hulpdiensten kunnen nu de uitgebrande vrachtwagen takelen, waarna eerst de Binnenring zal vrijgegeven worden. Pas later vannacht zal ook de Buitenring opengesteld worden.

Door het ongeval stond het verkeer op de Binnen- en Buitenring urenlang volledig stil. Bestuurders kregen de raad de omgeving te vermijden of om te rijden. De De brandweer verwijderde ook een aantal stukken vangrail, zodat bestuurders op de Buitenring rechtsomkeer kunnen maken via de Brusselse Binnenring terwijl het verkeer van de Binnen- en Buitenring werd afgeleid via de afritten 21 en 20. Het medisch rampenplan werd ook in werking gesteld en het Rode Kruis en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse om water uit te delen aan de bestuurders die in de file stonden.

bron: Belga