Onenigheid over bouw nieuw Bosuilstadion

Vijf maanden nadat de bouw van een gloednieuwe Bosuilstadion is aangekondigd, met plaats voor 23.000 tot 27.000 fans, botsen de ambitieuze plannen op verzet. Dat bericht de Gazet van Antwerpen vandaag. Buurt en politiek zouden niet opgezet zijn met een plan om nieuwe wegen aan de Bosuil aan te leggen, dwars door de Bremweide annex Groene Zone. En ook de grondeigenaar, de familie Mintjens, zou zich in het debat mengen. Volgens de familie is het recht van opstal niet correct nageleefd en kan de sloop van de oude tribunes niet zonder haar toestemming gebeuren. Ondertussen ligt het concrete werk stil: er is nog geen enkele vergunning aangevraagd en niets gesloopt.

"Over het dispuut met Mintjens kan ik geen commentaar geven, want ik ben daar niet van op de hoogte", reageert Philip Neyt, bestuurder van Ghelamco, in de krant. "Maar voor de kwestie van de mobiliteit moeten we inderdaad een oplossing vinden, want dat wordt een cruciaal onderdeel voor heel dit project."

"Ik weet dat we ons een deadline hebben opgelegd, dat we dit ­project in 2019 gingen afronden", zegt Neyt. "Wel, we gaan al het nodige doen om dat te halen."

bron: Belga