Onderzoek naar ouders van kleuter die gered werd van gorilla in Cincinnati

Onderzoek naar ouders van kleuter die gered werd van gorilla in Cincinnati

Er loopt een onderzoek naar de ouders van de jongen die in een gorillaverblijf viel in de Amerikaanse zoo van Cincinnati. Dat heeft de politie gisteren meegedeeld, na de ophef over de beslissing van de bewakers om het dier dood te schieten. De kleuter werd gegrepen door een Harambe, een mannelijke gorilla van 180 kilogram, die hem tien minuten lang vasthield en voortsleepte alvorens de zoo besliste om het dier dood te schieten. De dood lokte veel negatieve reacties uit op internet, over de beslissing van de zoo om het zeldzame dier dood te schieten, maar ook op de ouders omdat ze niet konden beletten dat hun kind in het gorillaverblijf terechtkwam.

Volgens de dierentuin moet de jongen eerst over een hek zijn geklommen en zich een weg door een aantal struiken hebben gebaand, alvorens in de gracht van het gorillaverblijf te vallen.

"Het onderzoek heeft alleen betrekking op de handelingen van de ouders die leidden naar het incident en is niet gerelateerd aan de werking of de veiligheid van de zoo van Cincinnati", zo staat in een verklaring van de politie.

De zoo heeft al gezegd nog steeds achter de beslissing te staan om Harambe dood te schieten, en zei herhaaldelijk dat het leven van het jongetje in gevaar was. Volgens directeur Thane Maynard zou het met het gebruik van verdovingsmiddelen nog minuten hebben geduurd om de 17 jaar oude gorilla te overmeesteren, en bestond dan het risico dat hij zich agressief zou gedragen naar de jongen toe.

De politie van Cincinnati riep getuigen van het incident op zich te melden, en deelde verder mee dat het jongetje drie en geen vier jaar oud was, zoals eerder werd gezegd.

bron: Belga