Onderzoek na aanval op vicepreses Dali: levensgevaar geweken, alle pistes open

Dali Van Buynder, de vicepreses van studentenclub Politeia in Gent die zaterdagavond met een zware hoofdwonde gevonden werd op straat, verkeert niet meer in levensgevaar. «Alle pistes worden onderzocht, ook die van een ongeval», meldt het parket Oost-Vlaanderen.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Dali vertrok in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.30 uur vanuit het café Porter House bij de Overpoort en kwam die nacht niet thuis. Pas 13 uur later, zaterdagmiddag rond 17u30, vond een voorbijganger hem op straat. Hij lag met een grote hoofdwonde vlakbij een universiteitsgebouw in de Jozef Plateaustraat. De jongeman was in de war en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

De jongeman verkeerde een tijdlang in levensgevaar en kon nog niet verhoord worden. «Het levensgevaar is inmiddels geweken. Hij zal, van zodra het medisch verantwoord is, verhoord worden», zegt het parket, dat een wetsdokter heeft aangesteld.

Nog geen doorbraak

Hoe de student de verwondingen opliep, is nog niet duidelijk. De familie van het slachtoffer deed een oproep naar getuigen en wil weten of hij het slachtoffer werd van agressie of een val maakte. «Politie en parket voeren een onderzoek naar de precieze omstandigheden. Alle pistes worden onderzocht, ook die van een ongeval», stelt het parket. De jongeman had een bloeding in de hersenen, een gebroken kaakbeen en tandletsels. Er werden camerabeelden opgevraagd van het traject dat de jongeman afgelegd zou kunnen hebben, maar er is nog geen doorbraak in het onderzoek.