Ondermaats Gent gaat ondanks nederlaag door naar derde voorronde Europa League

Ondermaats Gent gaat ondanks nederlaag door naar derde voorronde Europa League

AA Gent heeft zich vandaag zonder te overtuigen geplaatst voor de derde (en voorlaatste) voorronde van de Europa League. De Buffalo's verloren in de terugwedstrijd van de tweede voorronde met 2-1 bij het Roemeense Viitorul Constanta, maar gaan dankzij de 6-3 zege van vorige week in de eigen Ghelamco Arena toch door. Gent-coach Jess Thorup verklaarde vorige week na de heenwedstrijd dat de eerste helft in Gent "de beste helft onder zijn leiding" was geweest. Die lijn konden de Buffalo's in Roemenië allerminst doortrekken. Viitorul monopoliseerde het balbezit en was ook het meest dreigend. Matan en Achim toonden zich gevaarlijk. Een doelpunt van die laatste werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Gent was in het eerste deel van de eerste helft geen enkele keer dreigend, maar kwam na 38 minuten wel uit het niets op voorsprong. Yaremchuk trapte een slecht weggewerkte bal in de draai tegen de touwen, 0-1.

De tweede helft begon slecht voor Gent. Asare maakte een haakfout in de zestien en de bal ging op de stip. Iancu twijfelde niet en ramde de bal voorbij Kaminski, 1-1. Gent bleef mak voetballen in Roemenië en op het uur ging de bal een tweede keer op de stip na hands van kapitein Odjidja. Iancu bleef opnieuw kalm en het stond plots 2-1. Voor Gent prikte een kwartier voor tijd Bezus tegen, maar zijn schotje ging een meter over. Ook Yaremchuk was in het slot nog gevaarlijk, maar het bleef vooral achterin uitkijken voor een derde treffer. Ghita kopte nipt naast en Kaminski hield Eric van een derde goal.

In de derde voorronde treffen de Gentenaars de winnaar van het dubbele duel tussen het Cypriotische AEK Larnaca en het Bulgaarse Levski Sofia. De Cyprioten wonnen de heenmatch met 3-0.

bron: Belga