Onder het mes na weken Candy Crush spelen

Onder het mes na weken Candy Crush spelen

Hoeveel Candy Crush moet je spelen voor het een risico wordt voor je lichamelijke gezondheid? Een 29-jarige Amerikaan weet nu het antwoord. Hij scheurde een pees nadat hij wekenlang Candy Crush speelde.

Candy Crush

Volgens een verslag in JAMA Internal Medicine, vertelde de man aan de artsen dat hij de afgelopen zes tot acht weken aan het spelen was. Non-stop. "Spelen was niet wat ik hoofdzakelijk deed, maar het spel stond altijd op," aldus de man. Gedurende die weken gleed zijn duim de hele dag door over het scherm, tot zijn duim het opgaf en niet meer verder kon. De Amerikaan werd opgenomen in het ziekenhuis met hevige pijn en kon zijn duim niet meer bewegen. Hij moest onder het mes.

Het opmerkelijkste detail is dat de man geen enkele pijn had voor hij de pees scheurde, wellicht omdat hij zo opging in het spel. "De mogelijkheid dat games pijn kunnen onderdrukken werpt klinische en medische vraagstukken op over overmatig gebruik, verslaving en misbruik. Toekomstige research houdt in het achterhoofd dat pijnonderdrukking een reden kan zijn waarom sommige personen buitensporig veel games spelen," besluit het verslag.