Omwonenden woedend na krantenadvertentie Brussels Airport

Omwonenden woedend na krantenadvertentie Brussels Airport

Een tiental omwonenden van Brussels Airport heeft een klacht ingediend tegen onbekenden wegens de paginagrote advertentie van de luchthaven die zaterdag in verscheidene kranten werd gepubliceerd. Volgens hen is er sprake van "misleidende reclame, valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en manipulatie ten koste van de volksgezondheid". Dat bericht La Libre woensdag en het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van klagers. De advertentie die afgelopen weekend in een reeks kranten verscheen, was getiteld "5 feiten over Brussels Airport". Daarin vraagt de luchthaven van Zaventem dringend een "stabiel wettelijk kader" voor de vliegroutes en reageert ze op de discussie over de strengere geluidsnormen die Brussel wil invoeren. Die zullen volgens sommigen leiden tot een massaal vertrek van luchtvaartmaatschappijen uit Zaventem.

"Bruxelles Air Libre", een vereniging van omwonenden, zegt echter dat de vijf stellingen van de luchthaven leugens zijn. "De tekst van Brussels Airport is een aaneenschakeling van drogredenen met als doel de publieke opinie te manipuleren", luidt het.

Daarom dient de organisatie nu een klacht in, die zal worden toegevoegd aan het al lopende strafdossier wegens een aantal mogelijke overtredingen van de wetten en regels rond de exploitatie van de luchthaven van Brussel. Die zouden leiden tot geluidsoverlast, fijn stof en slaapstoornissen.

bron: Belga