Omloop Het Nieuwsblad - Tim Wellens wil volgend seizoen meer Vlaamse koersen rijden

Omloop Het Nieuwsblad - Tim Wellens wil volgend seizoen meer Vlaamse koersen rijden

Tim Wellens (Lotto Soudal) werkte met de Omloop Het Nieuwsblad zijn eerste en enige Vlaamse voorjaarskoers af. De Limburger pakte zaterdag alvast een derde plaats mee. Eerder al won hij in Deia en twee ritten in de Ruta del Sol.

Donderdag gaf hij tijdens een persmoment aan dat hij slechts één voorjaarsklassieker zou rijden en daarna gaat focussen op de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico. "En daar blijf ik bij. Ik amuseerde me wel enorm. Ik kon meer dan vijftig kilometer vol gas rijden", vertelde Tim Wellens. "In de Waalse klassiekers wordt er meer afgewacht. Dus denk ik er nu al aan om volgend seizoen toch wat meer Vlaamse wedstrijden op mijn programma te plaatsen. Ik heb hier bij de jeugdcategorieën nooit of bijna nooit gekoerst. Ik heb dan ook geen echte band met dat soort wedstrijden. Maar het bevalt me wel, dat kan ik niet ontkennen en het smaakt naar meer."

"Ik denk dat ik tevreden mag zijn met dit resultaat in de Omloop Het Nieuwsblad. In volle finale geraakten we met Greg Van Avermaet, Zdenek Stybar, Dylan Teuns, Alexey Lutsenko en mezelf op kop van de wedstrijd. Meteen moesten we goed doorgeven want achter ons werd er fel strijd geleverd. Al snel had ik door dat een derde plaats vandaag het hoogst haalbare zou zijn. We waren zowat drie kilometer van de finish toen ik een verkeerseiland zag opdoemen. Ik posteerde me rechts en ging dan vol door. Ik trachtte de rest zo te verrassen, maar snel kwamen ze naar mijn wiel toe gereden."

bron: Belga