Omloop Het Nieuwsblad - Greg Van Avermaet moest passen in slotfase

Omloop Het Nieuwsblad - Greg Van Avermaet moest passen in slotfase

Greg Van Avermaet (CCC) mag zichzelf voorlopig niet bij het kransje met Ernest Sterckx, Joseph Bruyère en Peter Van Petegem rekenen. Zij wonnen immers allen drie keer de Omloop Het Nieuwsblad, Van Avermaet blijft ook na de 74e editie steken op twee overwinningen (2016 en 2017). De Waaslander moest passen toen Zdenek Stybar in het slot de beslissende demarrage plaatste.

"Ik ben toch wel ontgoocheld. De kans om te winnen zat er zeker in. Ik had me voorgenomen om in volle finale niemand meer van ons groepje te laten rijden. Daarom ook reageerde ik fiks op de uitval van Tim Wellens. Maar dan ging Zdenek Stybar. Mijn hoofd zei gaan, de benen hadden een andere mening en zeiden neen", verduidelijkte Greg Van Avermaet.

"Natuurlijk is het frustrerend iemand als Stybar te zien wegrijden. Je weet dat je die geen tien meter mag geven. Ik hoopte nog dat Alexey Lutsenko zou reageren, maar blijkbaar was bij hem het beste er eveneens meer dan af. Even voordien had Tim Wellens een mooie uitval gedaan. Ik moest er vol in de wind naartoe rijden. Door die inspanning verlies ik misschien wel de Omloop Het Nieuwsblad. Ik nam mijn verantwoordelijkheid en verloor zo de koers."

Over zijn conditie heeft Van Avermaet echter niet te klagen. "Ik was heel goed uit de Ronde van Valencia en Oman teruggekomen. Deze week voelde ik ook dat er iets in zat. Ik ben zeer tevreden over mijn Omloop Het Nieuwsblad, althans tot de laatste drie kilometer. Op de Muur van Geraardsbergen probeerde ik al eens de concurrentie van mij af te schudden. Dat lukte niet. Dan ging ik op de Bosberg versnellen, maar ook toen weer kwamen ze allen, op uitzondering van Oss, terug. En dan ging Stybar en was het meteen over."

bron: Belga