Omar God: deze kat is wel heel, heel, heel groot

De Australische Stephy Hirst heeft een opvallende huisgenoot: de Maine Coon Omar. De kat is maar liefst 1,20 meter lang en is waarschijnlijk de grootste ter wereld.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Omar woont samen met zijn baasje Stephy Hirst in Melbourne en weegt zo'n 14 kilo. Ondanks deze indrukwekkende omvang gedraagt Omar zich als een echte kat. "Hij zal nooit over een hek springen en houdt ervan om zich te verstoppen op kleine plaatsen", vertelt Hirst aan Perth Now.

Thuis wordt de viervoeter flink in de watten gelegd. 's Ochtends krijgt hij aangepaste voeding als ontbijt en 's avonds wordt er rauw kangoeroevlees geserveerd.

Langste huiskat ter wereld

Het zit er dik in dat Omar de grootste kat ter wereld is. Momenteel staat het record op naam van de Britse kat Ludo. Deze viervoeter is ook een Maine Coone en is exact 1,18 meter lang. Medewerkers van Guiness World Records zijn van plan om de kat officieel op te meten, dus binnenkort zullen we met zekerheid weten of het record verpulverd wordt.

Ook op Instagram is het dier enorm populair. Omar maakte ongeveer drie weken zijn debuut op het sociale medium, maar heeft al ruim 16.600 volgers.