Om dit condoom te openen moet je met twee zijn

Seks is leuk, seks is mooi, seks is bijzonder. Maar om seks te hebben, moet je (op z'n minst) met twee zijn. En moeten beide partijen ook instemmen met de vrijpartij. Helaas is dat niet altijd het geval en voelen velen zich nog steeds bezwaard om "nee" te zeggen wanneer ze zich plots bedenken.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Om het belang van wederzijdse instemming in de kijker te zetten, kwam het seksspeeltjesbedrijf Tulipán met een origineel idee op de proppen. Samen met AHF Argentina, een organisatie die zich inzet voor de rechten van HIV-patiënten, ontwikkelde Tulipán een condoom. En niet zomaar eentje. Om de verpakking ervan te openen, heb je vier handen nodig.

Wederzijdse instemming

De boodschap achter het voorbehoedsmiddel is duidelijk: wederzijdse instemming is uitermate belangrijk. "Tulipán heeft altijd al gesproken over veilig genot, maar we beseften dat we het tijdens deze campagne moesten hebben over het belangrijkste aspect in elke seksuele relatie. Plezier is alleen mogelijk als jullie beiden instemmen. Als het antwoord niet ja is, dan is het nee", aldus Joaquin Campins van BBDO, het reclamebureau dat het condoom ontwikkelde.

Op dit moment worden de condooms gratis uitgedeeld in Argentinië. Uiteraard lossen ze het probleem van wederzijdse instemming niet helemaal op, maar de boodschap is alvast bewonderenswaardig.