Om deze 4 redenen is een salontafel in je woonkamer een must

Om deze 4 redenen is een salontafel in je woonkamer een must

Eten moeten we allemaal, dus een grote eettafel waar we met z'n allen rond kunnen zitten, is een van de eerste dingen waaraan je denkt als je een nieuw huis of appartement gekocht of gehuurd hebt. Een zetel en een televisie ook, want uiteindelijk willen we in onze woonkamer tot rust komen of geëntertaind worden. Maar wat met die ruimte tussen de zetel en de televisie? Wel, die kan je gerust leeg laten. Tenzij je het leven nog iets makkelijker wil maken, dan zet je er gewoon een salontafel. Waarom? Wel...

Vluggertje voor de televisie

Nee, het is niet wat je denkt (al is dat ook mogelijk, maar daar gaan we nu even niet op focussen). We hebben het hier uiteraard over eten voor de televisie. Dineren doen we gewoonlijk aan de grote eettafel, maar als de man of vrouw van huis is, of als je snel nog iets naar binnen moet spelen voordat je een avondje uit gaat, kan een salontafel handig van pas komen. Intussen kan je het nieuws geconcentreerd volgen, heb je én gegeten én de actualiteit in je opgenomen. Efficiënt leven noemen ze dat.

Blikvanger

Vrienden uitnodigen bij je thuis is niet alleen leuk voor het gezelschap, het is stiekem ook wel fijn om hen te verrassen met unieke bezienswaardigheden in je huis. Dat kan een tropische plant zijn, of een foto waarop je poseert met je idool, maar ook een salontafel kan verbazen en verwonderen. Ze komen in alle geuren en kleuren. Je kan voor een standaard salontafeltje gaan, of je brengt een sfeervol extraatje in je woonkamer aan door een unieke creatie van hout, staal, glas of een combinatie ervan. Wedden dat je vrienden je erover aanspreken?

Opbergruimte

Een mens heeft, vaak zonder het te beseffen, enorm veel gerief in huis. Uiteraard zit het meeste verstopt in kasten, maar sommige items gebruik je zo vaak dat het handig is om ze meteen bij de hand te hebben. De afstandsbediening van de televisie bijvoorbeeld, of je bril om de ondertitels te kunnen lezen. Of wat dacht je van onderleggers voor een drankje, dat je tevens op je salontafel kan zetten. Vaak kan je dergelijke zaken wel kwijt in een salontafel, als je tenminste voor een exemplaar met een lade of opbergruimte kiest.

Voetsteun

Een avondje languit hangen in de zetel kan zalig zijn na een stevige werkdag. Daar heb je je zetel voor, maar wat als je met meerdere mensen voor je televisie zit? Wel, dan kan een salontafel tevens dienstdoen als voetondersteuning. Beter wordt het écht niet!