Olympische Spelen voor knikkers zijn spannendste sportevenement van het jaar

Vergeet de Ronde van Frankrijk. Momenteel vinden op Youtube de MarbleLympics 2017 plaats. Dat zijn de Olympische Spelen voor knikkers en de competitie levert ongelooflijk spannende wedstrijden op.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Het sportevenement is een initiatief van Jelle Bakker, een Nederlander met een vorm van autisme. Hij heeft een passie voor knikkers en post heel grappige filmpjes van knikkerraces op Youtube. Momenteel is hij aan de tweede editie van de MarbleLympics, een heus sportspektakel.

Het is een teamsport

Het tornooi wordt gespeeld door teams van knikkers, die bestaan uit vier identieke balletjes. De deelnemers moeten individueel of in groep deelnemen aan verschillende nummers. Na elke discipline wordt een score toegekend aan de behaalde plaats en die worden opgeteld.

Aan de MarbleLympics zijn ook kwalificaties vooraf gegaan. Daarin moesten de teams onder andere een blokje zo ver mogelijk duwen en was er ook een aflossingsrace. Tijdens de eerste wedstrijddag van de echte competitie was het de bedoeling om zo lang in de race te blijven. Later volgen onder andere ook nog een verspringwedstrijd.