Olympische Jeugdspelen - Jolien Corteyn pakt net geen brons in sabelschermen

Jolien Corteyn heeft dinsdag op de Olympische Jeugspelen in het Argentijnse Buenos Aires net naast een bronzen medaille gegrepen in het sabelschermen. Corteyn verloor in het duel om brons tegen de Zuid-Koreaanse Jueun Lee met 15-8. Eerder had de Belgische in de halve finales het onderspit moeten delven tegen de Mexicaanse Natalia Botello Cervantes (15-3).

Roeister Caitlin Govaert eindigde in haar kwartfinale van de skiff als derde en moet nu aantreden in halve finale C/D. De top twee hiervan stoot door naar de C-finale, de overige roeisters moeten naar de D-finale.

In het enkelspel van het badminton kon Julien Carraggi zich niet plaatsen voor de kwartfinales. Carraggi verloor in de groepsfase zijn derde partij met 2-0 (21-14 en 21-15) van de Chinees Li Shifeng. Onze landgenoot eindigde in zijn poule, met nog een verliesmatch en een zege, als tweede en alleen de winnaar bemachtigde een plaats in de kwartfinales.

Simon Morssinkhof veroverde eerder dinsdag met de Europese selectie zilver in de jumping. Dat was de tweede Belgische medaille. Maandag won Alessia Corrao al de eerste Belgische plak, brons, in het judo (-63 kg).