Olympisch zwemkampioen valt tepel van vliegtuigpassagier aan

Grant Hackett, een meervoudig olympisch kampioen in het zwemmen, heeft voor een incident gezorgd in een vliegtuig. De 35-jarige Hackett tepelfritste de passagier voor hem, toen die zijn stoel niet wou afstaan.
door
Xavier
Leestijd 2 min.

Amerika dankt zijn nipplegate aan de borstkas van Janet Jackson, maar Grant Hackett heeft Australië een eigen tepelincident geschonken. Hackett, of de 'Mile High Maniac', werd door de politie uit een vliegtuig geëscorteerd en ondervraagt, nadat de zwemmer de tepel van een andere passagier had aangevallen.

Het vreemde incident begon toen de passagier, die voor Hackett zat, zijn stoel niet wou afstaan. Daarna besliste de olympisch kampioen om de leuning van de stoel naar achter te trekken en naar de borst van de man voor hem te grijpen. Een actie die in de volksmond beter bekend staat als een tepelfrits. "Hij draaide behoorlijk hard aan mijn tepel", verklaarde slachtoffer Martin Slobodnik achteraf. "Ik vond het nogal gewelddadig."

Hackett werd door de luchthavenpolitie uit het vliegtuig gehaald en ondervraagd over de aanval. De atleet verklaarde al snel dat hij spijt betuigde voor zijn onfatsoenlijke gedrag. Hij beloofde ook een donatie te doen aan een goed doel.

De intussen 35-jarige zwemmer kende zijn grote doorbaak op 17-jarige leeftijd. Toen werd hij op het WK in Perth (1998) op de 400 meter vrije slag tweede na Ian Thorpe. Op de Spelen van Sydney (2000) en Athene (2004) pakte hij telkens olympisch goud op de 1.500 meter vrij. In 2008 was hij in Peking goed voor olympisch zilver op die afstand. Dat jaar zette hij ook een punt achter zijn sportieve carrière. Vorig jaar maakte hij zijn wederoptreden, maar Hackett kon zich afgelopen maand niet kwalificeren voor de Spelen van Rio.

Foto AFP / P. Parks