Officieel bewezen: van mannen krijg je hoofdpijn

We hadden al zo'n donkerbruin vermoeden, maar nu hebben wetenschappers het ook bevestigd: mannelijke collega's bezorgen je kopzorgen. En dat mag je letterlijk interpreteren. Volgens een Amerikaans onderzoek krijgen vrouwen die vaak met mannen werken meer stress en meer hoofdpijn. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Mannen kunnen het hoofd van een vrouw al eens op hol brengen. Zelfs zozeer dat het vrouwelijke geslacht er hoofdpijn van krijgt op de werkvloer. Dat beweren onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Indiana.

De wetenschappers namen verschillende beroepen, waar slechts 15% van de werknemers van het vrouwelijke geslacht was onder de loep. Ze ontdekten dat die vrouwen er ongezondere gewoontes op nahouden. Zo zonderen ze zich bijvoorbeeld sneller af en twijfelen ze vaker of ze een baan wel aankunnen.

Daarnaast werd het stersshormoon cortisol bij deze vrouwen bekeken. Normaal gezien schommelt het niveau van cortisol gedurende de dag. Op het ene moment ben je volledig relaxed, het volgende moment begin je te stressen. Wat blijkt? Vrouwen die vooral mannelijke collega's hebben, kampen de ganse dag met een ongezond stresspatroon. Omdat de hormoonhuishouding zodanig in de war is, krijgen de vrouwen dus ook sneller hoofdpijn en zijn ze sneller vatbaar voor ziektes.

 

Wil je van je hoofdpijn verlost zijn? Check dan zeker deze tip!

Foto Flickr / Evil Erin