OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie

OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie

In een tweet laten de koning en koningin weten dat ze daar "in de spontaniteit van het moment" niet goed op hebben gelet. "Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen."

‘In media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen'-WA & Máxima

— Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) August 24, 2020

De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. RTL Nieuws vond na onderzoek het restaurant waar de foto is genomen en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat de koning en koningin afgelopen week in het restaurant waren en dat de man die met het paar op de foto staat, een van de eigenaren is. "De foto was voor een privéfotoalbum", zegt de maker van de foto. En over het schenden van de coronaregels: "dat was een foutje".