OEPS. Vogel gaat viraal met hilarische landing op livestream (video)

OEPS. Vogel gaat viraal met hilarische landing op livestream (video)

Stel: je hebt één kans om indruk te maken op de wereld en te laten zien hoe goed jij als stoere albatros wel landen kan. Je timet je landing net zo dat je vlak voor de camera de grond zal raken en dan... ga je hard op je bek voor het oog van duizenden live-kijkers. Tot overmaat van ramp geraak je niet meteen recht en spartel je met je poten in de lucht. Wanneer je terug op je poten staat, doe je alsof er niets gebeurd is en wandel je rustig uit beeld.

De ongelukkige crash van de albatros werd op beeld vastgelegd door de Royal Cam op het Nieuw-Zeelandse natuurreservaat Taiaroa Head, een livestream die rangers er installeerden om de kwetsbare albatroskuikens wat beter in de gaten te kunnen houden. Door de aaibaarheidsfactor van de kuikentjes lokt de livestream dagelijks duizenden kijkers wereldwijd, maar wie geluk had kon zich dit weekend dus ook vermaken aan de blunder van een volwassen exemplaar.

Windvlaag

Volgens Hoani Langsbury, toerismemanager van het reservaat, zijn zulke crashes heel gewoon voor jonge albatrossen. Deze 11 tot 12 jaar oude volwassen vogel "moet echter genoeg tijd hebben gehad om fatsoenlijk te leren landen", klinkt het in The Guardian. Toch was de zeevogel waarschijnlijk niet gewoon klunzig, maar werd hij uit balans gebracht door een plotse windvlaag, aldus Langsbury.